Le ricette
Recipes

Crostata di frutta fresca

Fresh fruit tart

Ingredienti per 4 - 6 persone

  • 450 gr pasta frolla
  • 500 grammi frutta fresca: prugne, pere, ecc.
  • 4 tuorli d'uovo
  • 100 gr mardorle (itere o grattuggiate)
  • un bicchier di latte intero
  • due cucchiai di zucchero
  • cannella
  • limone

Ingrediens for 4 - 6 people

  • 450 gr shortbread
  • 500 gr fresh fruits: plums, pears, etc.
  • 4 egg yolks
  • 100 gr (raw) almonds, entire or grated
  • one glass of fresh milk
  • two spoonful of sugar
  • cinnamon
  • lemon

 

Lavare la frutta e tagliarla in fettine sottili.

Se avete le mandorle intere, tagliuzzatele con un coltello, oppure grattugiatele. In una coppetta aggiungete lo zucchero e mezzo bicchiere di latte.

Separate i tuorli d'uovo, sbatteteli e aggiungeteli alle coppetta con le mandorle. Se l'intingolo è troppo denso, aggiungete un po' di latte.

Condire con cannella e un poco di buccia di limone grattugiata.

Stendere la pasta frolla, posare in una teglia rotonda imburrata. Sistemare delicatamente le fette di frutta fino a coprire la teglia. Versare il condimento alle mandorle per coprire la frutta.

Cuocere nel forno per 30-40 minuti a 180° C.

 

Wash fruits and cut into thin slices.

If you have entire almonds, cut them into thin crumbles with a knife or grate them. In a small pot add the sugar and half the glass of milk.

Separate yolks from the eggs, whisk them and add to the small pot. If the mixture is too thick, ad some more milk.

Season with some cinnamon and a little grated lemon peel.

Roll out the shortbread, lay it out in a buttered round baking tin. Dispose the fruit slices nicely to cover the whole surface. Gently pour over the fruits the almond mixture.

Cook in the oven for 30-40 minutes at 180° C.



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