Le ricette
Recipes

Pesce finto

Fake fish

Ingredienti per 4 persone

  • 400 gr patate ( a crudo)
  • 200 gr tonno in scatola (peso sgocciolato)
  • maionese (in scatola o fatta in casa con due uova e 150 gr olio)
  • capperi sotto sale
  • alici sott'olio
  • prezzemolo

Ingrediens for 4 people

  • 400g potatoes (raw)
  • 200g canned tuna (drained weight)
  • mayonnaise (canned or homemade with two eggs and 150 g oil)
  • salted capers
  • anchovies
  • parsley

Bollire le patate con tutta la buccia (circa 30 minuti in pentola a pressione).
Pelate le patate e schiacciatele con una forchetta fino a farle diventare un purè.

Sminuzzate il prezzemolo, i capperi, le alici sott'olio e il tonno e mischiate tutto con le patate. Aggiungere la metà della maionese e mischiare. L'altra metà servirà per le decorazioni.

Una volta amalgamati tutti gli ingredienti, modellate il composto a forma di pesce. cospargete la superficie con la maionese , decorate con prezzemolo, capperi e verdure, fatelo raffreddare in modo che diventi compatto.

Servitelo con dei crostini di pane, magari aromatizzati all'aglio.

Boil the potatoes with the skin (about 30 minutes in a pressure cooker).
Peel the potatoes and mash with a fork until they become a puree.

Chop the parsley, capers, anchovies and tuna and mix everything with potatoes. Add half of the mayonnaise and mix. The other half will be used for the decorations.

Once you have mixed all the ingredients, molded the compound in the shape of fish. Sprinkle the surface with mayonnaise, decorate wiyj parsley and vegetables, and let it cool down so that it becomes compact.

Serve with croutons, maybe flavored with garlic.


.